Antena 3 Life DIETĂ. Mihaela Bilic a mărturisit secretul: ”Acesta este alimentul ideal și în Post și pentru slăbit!”

DIETĂ. Mihaela Bilic a mărturisit secretul: ”Acesta este alimentul ideal și în Post și pentru slăbit!”

19 Noi 2019   •   11:27
DIETĂ. Mihaela Bilic a mărturisit secretul: ”Acesta este alimentul ideal și în Post și pentru slăbit!”

DIETĂ. Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către toți credincioșii  ține 40 de zile, începând cu data de 15 noiembrie și sfârșind la 25 decembrie, lăsând sec în seara Sfântului Filip, pe 14 noiembrie. 

DIETĂ. În ceea ce privește alimentația, Postul înseamnă renunțarea la carne, brânză şi ouă, adică proteine de origine animală. În plus, Postul e un exercițiu de voință în care trebuie să ne detașăm de plăcerile vieții de zi cu zi și să fim mai spirituali.

DIETĂ. ”Cea mai mare putere sațiogenă o au proteinele, iar în post nu avem proteine pure. Când mâncăm un ou sau o bucată de carne, avem numai proteine, niciun gram de carbohidrați, însă când postim, proteine vegetale găsim doar în leguminoase: fasole, mazăre, linte, năut, soia. Din păcate, acestea vin la pachet cu carbohidrații, adică avem undeva între 10-20 la sută proteine, dar avem si carbohidrați. Puterea lor sațiogenă este mai mică, așa că avem tendința să punem și niște pâine lângă”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic, pentru Doctorul Zilei.

DIETĂ. Continuarea pe doctorulzilei.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close