Antena 3 CNN Life Dieta care ne scapă de durerile de cap: ”Înainte de a-mi schimba dieta, sufeream, eram disperat”

Dieta care ne scapă de durerile de cap: ”Înainte de a-mi schimba dieta, sufeream, eram disperat”

Experţii în domeniul sănătăţii solicită mai multe cercetări privind dieta şi migrenele, după ce medicii au dezvăluit că un pacient care suferea de dureri de cap severe de peste un deceniu le-a eliminat complet după ce a adoptat o dietă bazată pe plante.

Dieta care ne scapă de durerile de cap: ”Înainte de a-mi schimba dieta, sufeream, eram disperat”
Sursa foto: Pexels
de Andreea Cigolea    |    20 Noi 2021   •   09:28

Acesta a încercat medicamente prescrise, yoga şi meditaţie şi a eliminat alimentele care puteau declanşa migrenele în încercarea de a reduce severitatea şi frecvenţa durerilor de cap, dar nimic nu a funcţionat. Migrenele au făcut aproape imposibilă desfăşurarea activităţii sale profesionale, a spus el.

Dar, la o lună după ce a început o dietă bazată pe plante, care includea multe legume cu frunze de culoare verde închis, migrenele sale au dispărut, potrivit The Guardian.

Bărbatul nu a mai avut o migrenă de mai bine de şapte ani şi nu-şi mai aminteşte când a avut ultima dată o durere de cap. Cazul a fost raportat în revista BMJ Case Reports.

Medicii din SUA care l-au tratat pe acesta au sugerat că ar merita să se adopte o dietă bazată pe plante pentru a atenua simptomele migrenei cronice. Dar alţi experţi independenţi au avertizat că, deoarece studiul a raportat un singur caz, este imposibil să se generalizeze rezultatul şi nu ar trebui să fie considerat ca o soluţie pentru toate persoanele cu migrene.

Peste un miliard de oameni din întreaga lume suferă de migrene

Peste un miliard de oameni din întreaga lume suferă de migrene. În timp ce medicamentele pot ajuta la prevenirea şi tratarea acestora, un număr tot mai mare de dovezi sugerează că dieta poate oferi, de asemenea, o alternativă eficientă, fără efectele secundare asociate cu unele dintre medicamente, au declarat autorii studiului.

”Înainte de a-mi schimba dieta, sufeream de şase până la opt migrene debilitante pe lună, fiecare dintre ele durând până la 72 de ore. În majoritatea zilelor, fie aveam o migrenă, fie mă recuperam după una. Eram disperat", a spus pacientul în vârstă de 60 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, și care a suferit de migrene timp de 12 ani.

”Cu toate acestea, în decurs de o lună după ce am început o dietă bazată pe plante densă în nutrienţi, care includea în primul rând multe legume cu frunze de culoare verde-închis, fructe, fasole, fulgi de ovăz şi un smoothie verde zilnic, am reuşit să renunţ la ambele medicamente. Acum, medicamentele pentru migrene au expirat, iar eu nu am mai avut migrene de şapte ani. Nici măcar nu-mi amintesc ultima dată când am avut o durere de cap. Nu mai sunt un prizonier în propriul meu corp. Mi-am recăpătat viaţa" a adăugat el.

”Dieta care a fost folosită a fost una care este în mare parte în conformitate cu recomandările dietetice ale multor ţări şi a inclus consumul mai multor legume - în special legume cu frunze verzi-închise” a declarat Dr. Duane Mellor, dietetician autorizat şi cadru didactic superior la şcoala medicală a Universităţii Aston. 

×
Subiecte în articol: dieta migrena
Parteneri
Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Guvernul anunță noi ajutoare
x close