x close

Experiența cumplită a unei tinere de 22 de ani: „Am fost abuzată sexual de cumnatul meu, însă familiei mele nu îi pasa” 

04 Iun 2018   •   18:20
Experiența cumplită a unei tinere de 22 de ani: „Am fost abuzată sexual de cumnatul meu, însă familiei mele nu îi pasa” 

O tânără de 22 de ani povestește cum a fost abuzată sexual de cumnatul ei, iar familiei ei pare să nu îi pese. Atacul s-a întâmplat când aceasta avea numai 18 ani, în urmă cu trei ani și chiar dacă i-a spus surorii și întregii familii despre actul brutal nimeni nu a făcut nimic în legătură cu asta, iar viața a continuat în mod normal. Tânăra a spus clar că este afectată de prezența bărbatului la evenimentele de familie însă sora ei pare să îl aducă întodeauna la astfel de întâlniri și să nu fie deranjată de acțiunile soțului. Pentru a nu își răni sora și familia, tânăra a decis să nu raporteze abuzul, însă acum se întreabă dacă a luat o decizie bună, și își dorește să se îndepărteze de casă, deoarece nu mai poate suporta situația cruntă în care se află.  

Analissa Bărbieri, specialista în relații de famile a publicației The Guardian, spune că acesta este un caz revoltător. Sub nici o formă tânăra nu ar trebui să accepte cp atacatorul ei nu a fost pedepsit și mai ales să accepte să îl vadă la întâlnirile de familie.„Mi se pare incredibil că avem o situație în care un bărbat, căsătorit cu sora ta te atacă sexual în adolescență și totuși nu pare să sufere nici o consecință”, a spus experta. 

Conform acesteia nu este clar din scrisoare felul în care fata dorește să plece, dacă se referă la plecatul din casa părintească sau la distanțarea de familie, însă din păcate, nici una dintre aceste opțiuni nu o va ajuta pe tânără să treacă peste experiența cumplită. Specialista întreabă care este felul în care familia a reacționat la aceste vești, dacă au negat sau pur și simplu ignorat experiența traumatizantă. Lăsând familia la o parte, tânăra ar trebui să facă exact ceea ce simte că o va ajuta și nu ceea ce trebuie, cum ar fi protejarea surorii sau a relațiilor de familie. Analissa înțelege că tinerei i se pare că trebuie să aleagă între singurătate și familie, dar înainte de a lua orice decizie, specialista o sfătuiește să contacteze linia dedicată cazurilor de abuz sexual din Marea Britanie și să ia în considerare posibilitatea de a raporta abuzul. În cazul în care își dorește cu adevărat să plece, aceasta este o opțiune bună, dar nu trebuie sub nicio formă să se simtă presată de circumstanțe și împinsă spre această decizie: „Subliniez: nu trebuie să faci nimic de ceea nu vrei, nu trebuie să raportezi abuzul (și nimeni nu te va forța), nu trebuie să pleci sau să rămai, dar poate totuși te va ajuta să vorbești despre asta”, sfătuiește experta.

Sursă: The Guardian   

Citeşte mai multe despre:

abuz sexual
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati