x close

7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala

18 Apr 2015   •   13:05
7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala
Deşi pare mult până în septembrie, timpul trece cât ai clipi. Iar părinții care îşi vor duce copiii în clasa 0 sau clasa I sunt cei mai emoționați. Începe şcoala, iar copilul trebuie să fie pregătit să înfrunte o nouă etapă a vieţii lui, să facă faţă unor noi provocări sociale. Cu cât este mai pregătit, cu atât îi va fi mai uşor la un nou început de drum. 
Iată 7 lucruri pe care copilul tău ar trebui să le ştie şi să le poată face înainte de a începe şcoala.
 
1. Copilul se poate îmbrăca singur?
Imaginează-ţi următorul scenariu: învăţătoarea vrea să-i scoată puţin la aer în pauza mare. Până se îmbracă fiecare din cei 30, poate chiar 35, de copii pauza deja se va fi terminat. De asemenea, dacă observi că are o problemă cu încheiatul nasturilor sau trasul fermoarelor, încearcă să-l îmbraci, cel puţin în prima perioadă cu ceva pe bază de elastic sau arici. Gândeşte-te că vor avea doar 5 minute de pauză pentru a se duce până la toaletă. Evită, aşadar, obiectele vestimentare care i-ar putea da de furcă. Pantofii cu şireturi şi catarame sunt şi ei problematici la orele de educaţie fizică. Ca să îi fie mai uşor să se echipeze şi apoi să se dezechipeze, alege încălţările cu arici sau care intră direct pe picior.  
 2. Este obişnuit să împartă?
Nimeni nu vrea să se joace cu un copil mofturos care nu vrea să împartă nimic cu nimeni. Şi, încet, acesta se va izola de restul colegilor.

 
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati