x close

Ce sa nu spui niciodata unui adolescent care sufera din dragoste

16 Dec 2016   •   15:28
Ce sa nu spui niciodata unui adolescent care sufera din dragoste
Un adolescent care sufera din dragoste este o problema delicata pentru parinti. Cu cele mai bune intentii de a-si ajuta adolescentii care tocmai au suferit prima deceptie, parintii mai dau si gres si spun vorbe pe care ar trebui sa le pastreze pentru ei. Caci nu sunt de incurajare ci, dimpotriva, pot adanci adolescentul in depresie. 
 • Nu mai fi trist!
 • Sentimentele negative nu trebuie eliminate. Ele trebuie intelese, atat de catre copil, cat si de catre parinti. Incercarea de a minimaliza suferinta copilului fie il invata pe acesta sa isi nege si sa nu-si bage in seama emotiile, fie ii adanceste suferinta. Pe langa faptul ca sufera din dragoste, el va suferi si ca nu se va simti inteles. 

 • Are balta peste! E lumea plina de fete/baieti!
 • Dincolo de faptul ca este un cliseu care ii va face pe adolescenti sa-si dea ochii peste cap, genul acesta de fraza “motivationala” ii va face sa se simta devalorizati. Desigur, avand in vedere experienta parintilor, cu siguranta balta este plina de peste, iar lumea este plina de fete si baieti, insa aceste cuvinte nu-l vor face pe copil sa simta ca parintii ii inteleg suferinta.

  Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
   

   

  Parterneri
  Parterneri
  Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
  Nu, multumesc Accept
  sati