x close

Creierul uman: 10 mituri uluitoare – Ce este adevarat si ce este fals

30 Dec 2012   •   17:20
Creierul uman: 10 mituri uluitoare – Ce este adevarat si ce este fals
Datorita complexitatii sale creierul uman ascunde inca foarte multe secrete. De fiecare data cand s-a crezut ca nimic nou nu mai poate fi descoperit, creierul uman si-a mai dezvaluit unul din numeroasele sale mistere. Pana in prezent, nimic inventat de oameni nu se poate nici macar apropia de creierul uman. Va prezentam in continuare cateva mituri legate de creierul uman:
 
 
Mitul # 1: Creierul uman poate jongla cu mai mult de doua sarcini in acelasi timp
Fals: Creierul uman nu se poate ocupa de mai multe sarcini in acelasi timp cand faci multi-tasking. De fapt, trece de la o sarcina la alta. Din cauza ca miscarea aceasta necesita timp, multi-tasking-ul nu este o modalitate eficace pentru a-ti face treaba.
  
Mitul # 2: Fenomenul de deja-vu apare cand in creierul uman se produce o confuzie intre vis si realitate
Fals: Oamenii de stiinta nu stiu inca sa explice motivul pentru care oamenii traiesc sentimentul de deja vu, adica ai impresia ca ai fost undeva sau ai facut ceva, desi tu stii ca nici nu ai fost acolo si nici nu ai facut nimic. Noi cercetari sugereaza ca fenomenul deja vu se intampla atunci cand oamenii merg intr-un loc nou, insa asemanator cu unul in care au fost in trecut, sau cand au facut in trecut ceva asemanator cu activitatea noua. Unii considera ca acest fenomen este legat de reincarnare.
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati