x close

Educatie copii: Cum sa inveti copilul sa-si stabileasca obiective tangibile

24 Oct 2012   •   10:16
Educatie copii: Cum sa inveti copilul sa-si stabileasca obiective tangibile
Cu totii ne straduim ca parinti sa oferim educatie copiilor nostri. Sa-i ghidam prin viata, sa le dam cele mai bune sfaturi, sa-i motivam spre obiective si succes. Insa pentru ca un copil sa ajunga sa-si stabileasca obiective, este nevoie de multa rabdare din partea parintilor. Eforturile vor fi insa rasplatite pe deplin.

Principalul lucru pe care parintii trebuie sa-l insufle copiilor lor cand este vorba despre stabilirea tintelor catre care vor sa se indrepte este alcatuirea unui plan si trecerea la actiune, spun specialistii de la Empowering Parents. Spre exemplu, copilul vostru vrea sa devina campion de arte martiale. L-ai inscris la un club? A facut antrenamente? Stie ce inseamna arte martiale in adevaratul sens al cuvantului? Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt NU, atunci poate ca ar trebui sa-l ajuti. Du-l la un club, lasa-l la cateva antrenamente si poate ca, dupa aceea, cand va lua contact cu lumea artelor martiale, obiectivul campion nu va mai fi ceea ce-si doreste cu adevarat.

Mai mult, daca copilul nu este lasat sa depuna efort in atingerea telurilor lui, nu isi va da seama ca, de fapt, atingerea acestor obiective este responsabilitatea lui.

 
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati