x close

Luptă cu focul din stomac. Cum să stăpâneşti arsurile stomacale

31 Dec 2012   •   15:20
 Luptă cu focul din stomac. Cum să stăpâneşti arsurile stomacale
Cum se declanşează arsurile stomacale? Când mănânci alimentele coboară prin esofag în stomac. Între esofag şi stomac se află sfincterul esofagian. Această valvă musculară acţionează precum o uşă şi lasă mâncarea în stomac. În mod normal, se închide imediat ce mâncarea intră în stomac pentru ca acizii gastrici să nu pătrundă în esofag. Dacă valva nu se închide, acizii gastrici urcă în esofag, irită mucoasa acestuia şi astfel apar senzaţiile dureroase de arsură. Durerile pot fi crunte în cazul în care eşti aplecat sau întins pe spate. Anumite alimente şi băuturi – precum produsele din roşii, alcoolul, citricele, cafeaua sau mâncărurile grase ori picante – pot irita mucoasa şi cauza arsuri stomacale mai puternice. Dacă eşti supraponderal, consumi porţii mari de alimente, porţi haine strânse pe talie sau fumezi, toţi aceşti factori cresc riscul de a suferi de arsuri stomacale. Dacă afli care sunt factorii care declanşează arsurile stomacale poţi uşurezi durerea.

 

 

Te trezeşti dimineaţa cu arsuri stomacale sau cu respiraţie urât mirositoare? Ai putea avea arsuri stomacale pe timpul nopţii. O soluţie pentru a scăpa de arsuri este să ridici patul cu aproximativ 16 centimetri astfel încât acesta să fie înclinat, iar capul să se afle întotdeauna mai sus decât picioarele.

Arsurile stomacale pot apărea şi când dormi, şi în timpul zilei. Nu au nici o legătură cu inima, însă arsurile mai severe se pot simţi precum un atac de cord. Există şi diferenţe: arsurile stomacale sunt mai ascuţite, o durere în apropierea sternului după o masă. Durerea în cazul atacului de cord este asemeni unei presiuni imense aflate în mijlocul pieptului.

Parteneri
Parteneri
sati