x close

Mituri despre fericire

21 Oct 2012   •   18:03
Mituri despre fericire
u totii ne gandim la fericire, cu totii vrem sa fim fericiti. Ce inseamna pentru unii fericire, nu inseamna si pentru altii. Sunt atat de multe valente ale cuvantului fericit. Iata 12 mituri despre fericire, expuse de Dan Luca, creatorul programului de coaching 5AM.  

In societatea de azi ruleaza in mintea oamenilor 12 credinte complet false despre ce inseamna sa fii fericit.

Din pacate, asta face ca majoritatea oamenilor sa se antreneze pentru dezamagire.

Se intampla asa, pentru ca traiesc cu convingeri gresite, convingeri de genul “atunci cand se va intampla x lucru voi fi fericit”, iar cand ajung sa realizeze sau sa obtina acel lucru, isi dau seama ca fericirea dureaza doar cateva zile si apoi e necesar sa isi gaseasca alta fantasma dupa care sa alerge… ca sa obtina fericirea…

In consecinta, m-am decis sa scriu un articol in care sa demontez cele mai intalnite 12 mituri despre fericire.

 

Mitul nr. 1: “Banii aduc fericirea sau banii nu aduc fericirea” Din pacate (sau din fericire) nici una dintre aceste afirmatii nu este total adevarata. Afirmatia “Banii aduc fericirea” se poate observa usor ca nu este adevarata pentru ca sunt destui oameni bogati, dar nefericiti. Afirmatia “Banii nu aduc fericirea” este probabil la fel de neadevarata ca prima, pentru ca atunci cand situatia ta financiara este precara nu iti permiti sa investesti bani in lucruri care conteaza cu adevarat: educatia ta, educatia copilului tau, relaxare, confort, si in ajutorul acordat celorlalti.

Stiu ca suna a paradox cand spun ca nici o afirmatie nu este adevarata, insa ar fi bine sa privesti banii mai mult ca un mijloc si mai putin ca un scop.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati