x close

Vacantele familiei tale: 5 motive sa vizitezi Santorini

18 Apr 2015   •   18:06
Vacantele familiei tale: 5 motive sa vizitezi Santorini
Perla Marii Egee, Santorini (sau Thira) este parte a unui grup de insule aflate in partea cea mai de suc a insulelor Ciclade.
Va prezentam mai jos 5 motive sa vizitezi Santorini. 
 • Singurul vulcan cu craterul in mare
 • Complexul de insule Santorini are un vulcan activ, singurul din lume cu craterul in apa. De altfel insulele care formeaza Santorini au aparut gratie activitatii vulcanice. De 20.000 de ani incoace, vulcanul a avut 12 eruptii violente, si la fiecare eruptie vulcanul se scufunda in mare, reusind, insa, de fiecare data sa se refaca.
  Cea mai mare eruptie a avut loc acum 3600 de ani si a distrus civilizatia locala. Ramasite ale acestor civilizatii au fost gasite in timpul sapaturilor din localitatea Akrotiri. La eruptia vulcanului s-a creat un efect de vacuum care a dus la prabusirea in mare a centrului insulelor, creand un crater urias (Caldera de astazi) – cu o suprafata de 8×4 km si o adancime de 400 m sub nivelul marii.
  Eruptia vulcanului Kolumbo, localizat la 6,5 kilometri nord-est de Santorini, din 27 septembrie 1650, a fost declarata cea mai mare din istoria estului Mediteranei.
  Pentru cei pasionati de vulcani si geologie, intreaga insula este un adevarat muzeu natural.  Parterneri
  Parterneri
  Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
  Nu, multumesc Accept
  sati