Antena 3 CNN Life Iată motivul pentru care nu e bine să bei bere pe caniculă. Această greșeală te poate costa viața

Iată motivul pentru care nu e bine să bei bere pe caniculă. Această greșeală te poate costa viața

Nu te-ai fi gândit niciodată că berea este chiar periculoasă dacă o consumi pe caniculă. Cercetătorii spun că alcoolul, chiar și în cantități foarte mici, dar și băuturile reci cu zahăr sau cu cofeină deschidratează.

Iată motivul pentru care nu e bine să bei bere pe caniculă. Această greșeală te poate costa viața
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    04 Iul 2020   •   16:50

Alcoolul, de asemenea, dilatează vasele de sânge, ceea ce face şi căldura. De aceea, această combinaţie creşte riscurile pentru sănătate putând duce inclusiv la deces.

Datele spun că alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin înec la adolescenţi şi adulţi. Alcoolul alterează văzul, vorbirea, viteza de reacţie şi echilibrul. Aceste persoane nu pot să reacţioneze la stimulii externi, respectiv nu pot aprecia temperatura apei pentru a şti dacă este mult prea rece pentru ca organismul să o poată suporta, scrie Doctorul Zilei.

Temperatura ridicată a corpului dată de consumul de alcool poate determina blocarea musculaturii în contact cu apa rece şi astfel îţi va fi imposibil să înoţi. Este cunoscut şi faptul că persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice au un grad ridicat de teribilism, astfel vor ignora distanţa la care înoată.

×
Subiecte în articol: bere canicula pericol
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close