Îţi iei telefonul mobil cu tine la baie? Nu o mai face! Avertismentul făcut de specialiști

29 Mar 2018   •   16:36
Îţi iei telefonul mobil cu tine la baie? Nu o mai face! Avertismentul făcut de specialiști Foto: Pixabay.com

Avertisment extrem de important al specialiştilor. Ce rişti dacă îţi iei telefonul cu tine la baie? Un studiu facut de Kaspersky Lab si B2B International arata ca utilizatorii de smartphone nu constientizeaza adesea riscurile de securitate la care sunt expusi.

Studiul a relevat faptul ca marea majoritate (87%) pastreaza informatii importante, confidentiale si uneori de neinlocuit pe smartphone, inclusiv parole, mesaje, fotografii, persoane de contact, fisiere si multe altele. Un respondent din patru spune ca dispozitivul sau contine informatii delicate, pe care nu ar vrea sa le vada altcineva.

In plus, aceste dispozitive sunt luate si folosite pretutindeni, inclusiv la serviciu (52%), in masina (41%), in mijloacele de transport in comun (39%), in pat (58%) si chiar in baie (29%).

Impactul pe care il are faptul ca nu luam masuri de precautie poate fi semnificativ. Potrivit studiului, un sfert dintre cei care si-au pierdut dispozitivul sau carora le-a fost furat au descoperit ca s-au aflat informatii personale sau secrete. Acest lucru nu inseamna, insa, ca utilizatorii sunt – automat – in siguranta atunci cand se afla acasa. Aici, se confrunta uneori cu riscuri si mai mari, in special in locuri “delicate” cum ar fi dormitorul sau baia, atunci cand un dispozitiv atacat ar putea sa deschida camera video, conform yoda.ro.

Parteneri
x close