x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Leguma care te poate omorî. Românii o gătesc frecvent

de D.G.   •   17 Iun 2017   •   12:51
Leguma care te poate omorî. Românii o gătesc frecvent  817
foto: Pixabay.com

Deși otrăvirea cu cartofi este rară, ea se poate întâmpla. Moartea survine de obicei după o perioadă de slăbiciune şi confuzie, urmată de comă, potrivit realitatea.net.

În SUA de exemplu, în ultimii 50 de ani, majoritatea cazurilor de deces au rezultat în urma consumului de cartofi verzi sau a ceaiului din frunze de cartof. Ca un fapt inedit, cartoful nu este singur pe "lista răului". Urmează cireşele, fructe populare şi foarte consumate, mai scrie sursa citată.

Sunt din aceeaşi familie cu prunele, caisele şi piersicile şi la fel ca acestea conţin otravă în frunzele şi sâmburii lor. Când sâmburii de cireşe sunt zdrobiţi, mestecaţi sau chiar doar uşor zgâriaţi, ei produc acid prusic (cianură de hidrogen).

 

sati