Antena 3 CNN Life Nu combina ouăle cu acest aliment! Greșeala pe care toți o facem în bucătărie. Nutriționiștii avertizează

Nu combina ouăle cu acest aliment! Greșeala pe care toți o facem în bucătărie. Nutriționiștii avertizează

Ouăle sunt nelipsite din dietă pentru proprietățile lor nutritive, mai ales dacă sunt consumate la micul dejun. Cu toate acestea, nutriționiștii avertizează că ouăle, în combinație cu brânza, pot fi periculoase pentru digestie. Ce alte combinații trebuie evitate în bucătărie.

Nu combina ouăle cu acest aliment! Greșeala pe care toți o facem în bucătărie. Nutriționiștii avertizează
Sursa foto: Pixabay.com
de Cristina Tudorache    |    15 Iul 2020   •   14:30

Oul este un produs deosebit de valoros în alimentaţie, încă din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului, dar şi a gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa.

Dacă obișnuiești să consumi omletă la micul dejun, ai mare grijă cu ce combini ouălele. Potrivit nutriționiștilor, brânzeturile sunt un adevărat pericol atunci când sunt combinate cu ouăle. Digestia va fi îngreunată, iar corpul nostru va resimți o senzație de oboseală.

Deși omleta cu brânză este deosebit de sățioasă, aceasta este periculoasă pentru sănătate. Medicii recomandă să înlocuim brânza cu legumele proaspete, pentru a evita problemele de sănătate.

Nu combina ouăle cu aceste alimente pentru o digestie ușoară

O altă combinație nefericită de care trebuie să ne ferim este cea dintre ouă, lapte și carne. Și aceasta îngreunează digestia și poate cauza probleme grave la stomac.

„Ouale, carnea și lactatele sunt considerate mâncăruri concentrate. Stomacul nu poate digera optim mai mult de un singur tip de mâncare concentrată în timpul unei mese. Una dintre cele mai grele combinații este carne+lactate. În contact cu sucul gastric, proteina din lapte formează un înveliș izolator pe carne, iar aceasta se va digera foarte greu”, este explicația nutriționistului Alina Trifu. Asocierea de ouă și lactate este mai ușor de digerat atunci când se consumă și legume crude, cu un conținut crescut de apă.

×
Subiecte în articol: oua combinații dieta
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close