Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Chirurgia robotică, o nouă speranță în sănătate

Chirurgia robotică, o nouă speranță în sănătate

Chirurgia robotică, o nouă speranță în sănătate
14 Feb 2016   •   11:19

Chirurgia robotică este cu siguranţă viitorul, iar România a început să realizeze proceduri ce păreau imposibile în urmă cu 20 de ani. Două din cele 7 aparate din ţara noastră, numite DA VINCI, se află în Spitalul Fundeni, unde s-au efectuat cu succes pentru 1000 de investigaţii chirurgicale de mare precizie.

Tot mai mulţi chirurgi români beneficiază de training-uri gratuite pentru manevrarea acestui robot chirurgical.

Deși în marile centre medicale din lume a fost primită cu entuziasm, chirurgia robotică nu se bucură de aceeași apreciere și entuziasm în România. Cel mai probabil și din cauza costurilor.

În 7 ani s-au făcut peste 1700 de astfel de intervenții chirurgicale în toată țara, 1000 numai n cadrul Centrului de chirurgie generala si transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. În toată țara exista 7 astfel de sisteme.

Fie că vorbim de patologii  din sfera urologică, ginecologică sau cancerul de col uterin,  sintemul DA VINCI este folosit cu succes în întreaga lume. In zece ani, ceea ce parea pe deplin inaccesibil pentru buzunarul sistemului medical autohton devine, incet, normalitate.

Medicii romani sunt tot mai pregatiti sii capabili sa-si asume responsabilitatea de a opera cu tehnologia viitorului.

Chirurgia robotica este indispensabila in cazul unor interventii de mare acuratete. Importanța sistemului Da Vinci vine până la urma din șansele superioare ale pacientului la vindecare.

×
Subiecte în articol: Numai de bine ela craciun
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close