Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. COVID-19 și astmul: ce trebuie șă știe pacienții

Numai de bine. COVID-19 și astmul: ce trebuie șă știe pacienții

Acum, mai mult ca niciodată, în contextul noului coronavirus, pacienții cronici cu afecțiuni respiratorii au nevoie de suport să înțeleagă cu ce se confruntă și cum își pot continua tratamentul.

Numai de bine. COVID-19 și astmul: ce trebuie șă știe pacienții
13 Apr 2020   •   18:58

Doamna profesor doctor Ruxandra Ulmeanu a transmis la „Numai de bine” mesajul specialiștilor în această perioadă de criză.

Dacă vorbim de pacienții cu astm, mesajul este unul fundamental și în același timp foarte simplu: continuați-vă tratamentul inhalator, cel care conține corticoizii inhalatori. Numai astfel, boala va fi ținută sub control! 

S-au vehiculat în ultima vreme în acest context al pandemiei o mulțime de lucruri. Mesajul esențial al experților sunt acestea: urmați-vă tratamentul, numai astfel boala este ținută sub control. Dacă nu, reapar simptomele sau chiar înrăutățirea bolii și atacurile de astm. 

Pacienții cu astm sever sunt categoria cea mai vulnerabilă. Uneori, acești pacienți necesită a avea în cadrul schemei terapeutice și administrare de corticoizi orali în fiecare zi. Nu întrerupeți acești cortizoizi fără sfatul medicului. Orice întrerupere a unui tratament este extrem de periculoaosă. 

Este extrem de important faptul că medicul de familie poate prescrie în continuare tratamenul unui pacient cu astm fără să fie nevoie de acea scrisoare din partea medicului specialist. 

COVID-19 și astmul: ce trebuie șă știe pacienții

×
Subiecte în articol: Numai de bine astm coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close