Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum să supraviețuiești unui zbor de lungă durată 

Cum să supraviețuiești unui zbor de lungă durată 

Cum să supraviețuiești unui zbor de lungă durată 
04 Mai 2018   •   14:58

Quantas a finalizat primul zbor de 17 ore, pe ruta Australia-Marea Britanie, iar acest tip de zboruri de lungă durată devine din ce în ce mai comun, cu multe călătorii care durează peste zece ore. În ciudă convenienței, o astfel de călătorie poate dăuna sănătății, deoarece să fii blocat atâta vreme pe un scaun nu este tocmai benefic corpului. Iată ce poți face pentru a ușura impactul negativ asupra corpului: 

Mișcă-te: Lipsă mișcării este la fel de rea că fumatul, declară Suzanne Wylde, expertă în mișcare, pentru The Guardian. Aceasta declară: „Corpul uman depinde de mișcare pentru a funcționa normal, deci sunt de părere că cel mai nociv efect al zborului este lipsă  mișcării și cât de greu este să faci exercițiile necesare pentru a iți pune sângele în mișcare”. 

Hidratează-te și nu cu alcool: din cauza aerului uscat din cabină, este indicat să bei cât mai multă apă și să eviți băuturile alcoolice și cofeina. De asemenea, dacă te hidratezi, vei fi nevoit să mergi la baie, deci te vei și mișca mai mult.  

Setează-ți ceasul: pentru a evita problemele cu fusul orar, setează-ți ceasul pe ora destinației, încă din avion și încearcă să dormi pe perioada de noapte de la destinație.  

Îmbracă-te comfortabil: chiar dacă arăți bine în pantaloni strâmți, cu siguranță aceștia nu vor mai fi foarte comfortabili după câteva ore. Alege haine comode, largi și optează chiar și pentru pijamale.  

Sursă: The Guardian 

×
Subiecte în articol: avion sănătate
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close