Deparazitarea animalelor de casă. Ce boli poţi lua de la animalele de companie

08 Ian 2020   •   15:24
Deparazitarea animalelor de casă. Ce boli poţi lua de la animalele de companie Foto: Pixabay.com

Un animal de companie fericit este unul în egală măsură şi sănătos. Primul pas atunci când aducem un animăluţa acasă este să ne asigurăm că nu are paraziţi. Deparazitarea este un tratament care se aplică periodic, iar lipsa ei poate avea urmări foarte grave nu numai asupra animalului, ci şi asupra oamenilor, mai ales a copiilor.

Pisoii şi căţeii mici sunt frumoşi, jucăuşi, dar dacă îi aducem acasă trebuie să fim conştienţă, că fără o îngrijire corespunzătoare se pot transforma într-un rezevor inepuizabil de boli pentru oameni, copiii fiind cei mai predispuşi.

''Căţeii şi pisicuţele, atunci când sunt luate de afară sau cumpărate, indicat este să meargă la medicul veterinar pentru a li se spune stăpânilor cum să procedeze cu creşterea lor, ce trebuie făcut şi ca atare trebuisc deparazitaţi intern, extern, vaccinaţi pentru a fi feriţi de anumite afecţiuni, boli, virusuri care sunt specifice puilor'', a spus Daniel Pârcălăbescu, medic veterinar.

În prezent se cunosc peste 200 de boli cu transmitere de la animale la om. Cele mai multe, de la câini şi pisici. Pentru a preveni asemenea situaţii nedorite, specialiştii recomandă păstrarea regulilor elementare de igienă, vaccinarea şi deparazitarea animaelor.

Deparazitarea animalelor de casă. Ce boli poţi lua de la animalele de companie

 

 

Parteneri
sati
x close