Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum îngrijim florile de primăvara la ghiveci

Cum îngrijim florile de primăvara la ghiveci

Florăriile şi magazinele sunt pline de flori de primăvară în ghiveci: zambile, narcise, brânduşe sau ghiocei. Faţă de plantele bulboase crescute în grădină, cele din ghiveci au câteva particularităţi de care dacă nu ţinem cont le vom pierde rapid.

Cum îngrijim florile de primăvara la ghiveci
de Oana Matei    |    12 Mar 2021   •   08:00

Oana Matei vă explică ce trebuie să faceţi pentru ca florile să dureze cât mai mult.

''Cald soare și frumos afară. O vreme numai bună de grădinărit. O vreme numai bună să vorbim despre plantele de primăvară pe care le găsim peste tot și pe care le aducem acasă. Acum este marea provocare. Ce facem cu ele doată ce le-am adus acasă, pentru că se întâmplă de foarte multe ori să se ofilească.

Cum împiedicăm acest lucru? Sunt cinci pași pe care îi propun în continuare de care trebuie să ținem cont ca să ne bucurăm multe săptămâni de florile lalelor, narciselor, zambilelor pe care le aducem acasă. 

Primul lucru şi cel mai important ţine de temperatură. Zambilelor le place frigul, le place temperatura joasă, pentru că aşa cresc ele în mod natural.

Cea mai mare greşeală: nu le aducem acasă la căldură. Diferenţa de temperatură este catastrofală pentru ele.

A doua mare greșeală pe care o facem este să transplantăm planta, pentru că avem impresia că ghiveciul în care se află este prea mic. Deși bulbul este ieșit din pământ, o parte afară sau de tot, nu este nicio problemă. 

Al treilea pas de care trebuie să ținem cont este lumina. Sunt plante care au nevoie și ele de lumină multă. Le aștezăm la soare cât se poate de mult, pentru că primesc căldură în mod natural. 

Care sunt ceilalți doi pași de care trebuie să ținem cont pentru ca plantele să reziste mai mult, aflați din imaginile video de mai sus.

×
Subiecte în articol: Numai de bine primavara ghiveci flori
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close