Fructul minune pentru sănătate. Medicii recomandă consumul de câteva ori pe săptămână

de Diana Dragotescu    |    22 Sep 2020   •   14:20
Fructul minune pentru sănătate. Medicii recomandă consumul de câteva ori pe săptămână Pixabay

Afinele sunt printre cele mai sănătoase fructe, spun specialiştii. Un singur castronel de 300 de grame poate aduce o mulţime de beneficii organismului, datorită conţinutului ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi.

Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie, a explicat la Numai de Bine de ce acest fruct nu ar trebui să lipsească din dietă. 

„În general, fructele de pădure sunt fructe cu indice glicemic inferior şi care sunt pur şi simplu pachete enzimatice, pachete de antioxidanţi, care ne protejează organismul şi în special membrana celulară de tot ce înseamnă atacul agenţilor oxidanţi, cei care distrug părţi din membrană şi permit să se strecoare în interiorul celulei modificând-o”. 

Diabeticii pot consuma afine fără probleme 

Potrivit specialiştilor, afinele ajută la prevenirea şi tratarea infecţiilor şi luptă împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi: „Spuneam că au indice glicemic scăzut, ceea ce permite şi diabetucului să consume fără probleme 200-300 de grame din acest fruct între mese. În general, medicii diabetologi recomandă extractul de afine, ceaiul de afine în aşa fel încât să fie reglată glicemia, să fie un ajutor în reglarea glicemiei”. 
 
În plus, studii medicale au demonstrat faptul că sucul de afine ajută la prevenirea infecţiilor urinare. Astfel, dacă sunteţi predispuşi la această afecţiune neplăcută, o puteţi ocoli consumând afine măcar de câteva ori pe săptămână.
 
Pentru a ne bucura de beneficiile afinelor pe parcursul întregului an, acestea pot fi congelate.  Atenţie însă, oricât de benefice ar fi, nu înseamnă că le putem consuma în cantităţi nelimitate. 
 
„Din punct de vedere cantitativ, ne putem permite două - trei sute de grame între mese, ne ajută imunitatea să funcţioneze la cote înalte, se opun degenerării aceste afine care conţin licopen, deci ne ajută să ne menţinem vederea bună mai ales că se apropie sezonul rece şi nopţile sunt mai lungi, iar atunci avem nevoie de o acuitate vizuală mai bună. Deci toate aceste beneficii ni le aduc afinele, care sunt nişte fructe atât de mici, atât de plăpânde, dar care ne fac atât de mult bine”, a explicat  Lygia Alexandrescu.

Afinele, fructul minune pentru sănătate

Parteneri
x close