Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Dieta cu care a slăbit Amalia Năstase

Numai de bine. Dieta cu care a slăbit Amalia Năstase

28 de zile. Doar atât durează să obţii silueta la care visezi. Dieta oloproteică este una dintre cele mai noi diete şi presupune un regim alimentar din care excludem în totalitate zahărul şi carbohidraţii. Explicaţia rezultatului final este simplă.

Numai de bine. Dieta cu care a slăbit Amalia Năstase
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Ian 2020   •   09:20

Medicul Giuseppe Castaldo spune că atunci când corpul nu mai primeşte zaharuri, consumă propriile rezerve de grăsime. Atenţie, există şi contraindicaţii: persoanele cu diabet zaharat de tip 1 şi cele care suferă de aritmie cardiacă.

Dieta oloproteică este o dietă cu o cotă proteică normală, grăsimi foarte puţine, dar cel mai important este că se bazează pe zero zahăr. Atunci cându nu dăm zahăr corpului, corpul trebuie să utilizeze un alt element nutritiv iar acesta este propria grăsime, aşadar ne adaptează să utilizeze propriile rezerve, sub forma unei substanţe care se numesc cetone.

''Trebuie luat în considerare faptul că fiecare kilogram de grăsime înseamnă 7.000 calorii, deci pierderea unui kilogram pe săptămână este deja mult, însă în această dietă poţi să pierzi mult mai mult, chiar 8-9-10 kilograme, o parte reprezentând apă. Adesea pacienţii reţin foarte multă apă, iar apa iniţială a unei diete ketogenice înseamnă de fapt o pierdere importantă de apă'', a spus medicul specialist în ştiinţe alimentare, Giuseppe Castaldo.

Alimentele permise în timpul dietei oloproteice: fripturile din carne slabă de pui, curcan, vită, peşte. Spanac, dovlecei, vinete, varză, ciuperci.

Pe parcursul celor trei săptămâni în dieta zilnică, sunt incluse şi două shake-uri proteice care să împiedice distrugerea masei musculare în timpul procesului de slăbire.

Numai de bine. Dieta cu care a slăbit Amalia Năstase

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close