Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Adevărat sau fals despre implantul dentar

Numai de bine. Adevărat sau fals despre implantul dentar

Numai de bine. Adevărat sau fals despre implantul dentar
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
11 Feb 2019   •   17:43

Teama de medicul stomatolog nu dispare, ea se reinventează. Şi ce exemplu mai potrivit decât legendele create în jurul implanturilor dentare. Aflăm că ele nu sunt pentru oricine şi că dacă suferi de anumite afecţiuni nu poţi beneficia de ele. Ba chiar că procedura durează şi trebuie să stăm fără dinţi perioade lungi de timp. Ştiaţi însă că, în realitate, 99% dintre oameni îşi pot pune implant?

Cei mai mulţi dintre pacienţii care au nevoie de înlocuirea mai multor dinţi au trecut de prima tinereţe. Astfel, posibilitatea ca ei să sufere de afecţiuni precum diabet sau boli cardiovasculare este destul de mare.

''Ne interesează foarte mult ce medicamente ia pacientul, cum sta cu analizele de sange uzuale, astfel încât sa gandim pacientul ca un întreg, pentru că nu vine doar cu gura la noi. În ziua de azi nu mai avem limite când vine vorba de ce putem să facem versus bolile de care suferă pacientul. Dacă vorbim de boli cardiovasculare, am tratat în trecut pacienţi care au trecut printr-un infarct, care au avut intervenţii de înlocuirea valvelor cu o valvă mecanică. Am avut pacient cu transplant de inimă'', a spus doctorul Ionuţ Leahu, medic dentist, implantologie orală.

Orice poate fi tratat atât timp cât există o colaborare între stomatolog şi medicul curant al pacientului.

×
Subiecte în articol: dinti fals ela craciun Numai de bine
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close