Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Astmul, afecțiunea care afectează 1 milion de români

Numai de bine. Astmul, afecțiunea care afectează 1 milion de români

Numai de bine. Astmul, afecțiunea care afectează 1 milion de români
Sursa foto: Captură A3
08 Apr 2019   •   08:51

Astmul este o boală inflamatorie prezentă în mod permanent la nivelul căilor respiratorii, dar care se manifestă ocazional. Între aceste episoade de crize astmatice, pacienţii au o viaţă aparent normală. 

Aproape 70 % dintre pacienţii cu astm nu îşi tratează corect boala, iar mulţi dintre aceştia reacţionează doar la apariţia crizelor. Specialiştii spun că în acest fel ajung să atace doar efectul şi nu cauza, complicându-şi existenţa. Un tratament corect i-ar permite pacientului cu astm să ducă o viaţă perfect normală, fără să îi fie teamă să facă sport sau să iasă în aer liber.

Specialiștii avertizează că un pacient care are probleme respiratorii pe care le pune pe seama unei alergii, dar care are în familie o rudă care suferă de astm, ar trebui să se adreseze medicului pentru investigații amănunțite. De asemenea, dacă persoanele cu alergii constată, mai ales odată cu venirea primăverii, că senzația de tuse și respirație grea persistă în ciuda tratamentului obișnuit, ar trebui să se adreseze urgent medicului specialist

Cei mai mulți dintre cei afectați sunt tineri și simt o presiune toracică care nu este permanentă, mai ales după efort. De aceea este esențial ca astmul să fie tratat în fiecare zi, chiar dacă perioadele fără crize pot fi relativ lungi. Un pacient care are astmul sub control poate avea un stil de viață asemanator unei persoane sănătoase și chiar îi poate fi recomandat să facă sport. 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close