Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine NUMAI DE BINE: Bijuteriile, strălucire şi poveste

NUMAI DE BINE: Bijuteriile, strălucire şi poveste

NUMAI DE BINE: Bijuteriile, strălucire şi poveste
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Mai 2014   •   12:45
Dintotdeauna bijuteriile au fost o prezenţă constantă şi o forţă în cultura frumosului. Ce spune o nestemată despre omul care o poartă? Multe, foarte multe. 
 
Olivia Păunescu a învăţat de la cei mai talentaţi bijutieri din România acest limbaj codificat şi ne ajută şi pe noi să vedem că această lume fantastică nu este doar strălucitoare şi atât. 
 
În fiecare cumpărător stă credinţa că diamantul te face mai puternic. Însă nestemata, cu puterea ei dobândită după mii de ani, pare că îşi alege stăpânul. Cele mai mândre, pe cei trufaşi, iar cele mai simple, pe cei decenţi. Orice nepotrivire este egala înstrăinării.
 
Inelul a fost purtat pentru prima dată tot în Egipt, în Mesopotamia şi semnifică infinitul. Cât despre coliere se spune ca reprezentau prosperitatea. Înaintaşii noştri credeau că dacă nu cunoşti povestea nestematei, nu vei avea parte de ea.
 
Încercăm să decriptăm mesajele pe care le transmitem sau pe care ni le dau bijuteriile, poveşti care ne însoţesc, de multe ori fără să ştim, o bună parte din viaţă.
 
Iar aceste reguli nu sunt valabile doar pentru doamne si domnisoare. Pentru că mai nou si barbaţii se dau in vant dupa bijuterii, e drept, mult mai discrete.
 
Si aşa cum exista un trend pentru haine, pantofi sau genti...aşa şi bijuteriile au momentul lor de maximă valoare şi expunere. În 2014 se poarta aurul roz si culorile calde, pastelate, dar mai ales  nuanta roz violet.
 
Rubinul se spune ca aduce pace si intelegere, safirul este piatra destinului sau piatra fertilitatii, in India, iar topazul mai este numita piatra prieteniei. Foarte cautat este si chihlimbarul care este defapt o amintire a unor răşine de pin care au existat în urmă cu milioane de ani.
 

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close