Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine - Enterocolita la copii. Ce trebuie să ştie părinţii pentru a îi vindeca rapid pe cei mici

Numai de bine - Enterocolita la copii. Ce trebuie să ştie părinţii pentru a îi vindeca rapid pe cei mici

Numai de bine - Enterocolita la copii. Ce trebuie să ştie părinţii pentru a îi vindeca rapid pe cei mici
09 Iul 2018   •   17:42

Enterocolita afectează atât sugarii, cât şi copiii mai mari. Doctorii avertizează şi spun că deşi afecţiunea este violentă ca şi manifestare, încă de la început, rehidratarea este cea mai importantă, şi nu tratamentul medicamentos.

Enerocolita virală este responsabilă pentru jumătate dintre toate tipurile de enterocolită. Vărsăturile, diareea, sau durerile abdominale sunt primele semne ale aparaţiei bolii.

''Pot să dureze de la o zi-două, până la zece zile. În general, vărsăturile apar la debut episoadelor infecţioase şi trec cel mai uşor (...) Un copil care are un episod de vărsături, în general trebuie lăsat liniştit 30-60 de minute maxim, iar apoi trebuie încurajat să bea în cantităţi mici, soluţii de rehidratare orale, care se găsesc în farmacii, fie gata preparate, sau sub formă de plicuri cu pulberi, pe care le dizovăm în apă'',  spune Alina Papadopol, medic primar pediatru.

A doua parte a recuperării este regimul alimentar, cu excluderea lactozei, unul dintre alimentele care sunt cel mai greu de digerat.

Cea mai importantă cale de prevenţie, atât pentru copilul care stă acasă, dar mai ales pentru cel care merge în colectivitate este igiena mâinilor.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close