x close

Numai de bine. Focare de infecţii nebănuite din casă. Unde se ascund cei mai mulţi microbi

05 Noi 2018   •   10:00
Numai de bine. Focare de infecţii nebănuite din casă. Unde se ascund cei mai mulţi microbi Foto: Captură Antena 3

Gripa, virozele şi afecţiunile repiratorii te pun la pat când îţi e lumea mai dragă. Şi dacă asta nu ar fi suficient, când te pui din nou pe picioare, un alt membru al familiei se îmbolnăveşte. Ce poţi face ca să rupi cercul vicios? Fă curat ca la carte în casă! Asta scade considerabil riscul de a contacta boli.

1. Blaturile de bucătărie trebuie dezinfectate zilnic!
Contaminarea poate fi o problemă gravă în bucătărie. De fiecare dată când gătiţi cu carne crudă, aveţi probabilitatea de a răspândi agenţi patogeni alimentari ca Salmonella. Utilizaţi un produs de dezinfectare pentru a îndepărta germenii de pe blaturi şi asiguraţi-vă că ştergeţi orice suprafaţă care poate intra în contact cu alimentele. Acest lucru este important pentru a vă asigura că bacteriile rămase de noaptea trecută nu se vor regăsi în prânzul de mâine.

2. Toaleta trebuie curăţată în fiecare zi!
Cu excepţia cazului în care îţi place să faci curat, gândul că trebuie să cureţi WC-UL în fiecare zi probabil că sună ca o corvoadă. Ştergerea zilnică a vasului de toaletă este o modalitate bună de a preveni eventualele îmbolnăviri.

3.Prosoapele de baie pot fi spălate la fiecare 3 sau 4 utilizări!
Acestea nu trebuie spălate de fiecare dată când le folosiţi, cu excepţia cazului în care transpiraţi abundent sau sunteţi o persoană sportivă. Când nu folosiţi prosopul de baie, asiguraţi-vă că este agăţat. Acest lucru îi permite să se aerisească şi contribuie la prevenirea apariţiei mucegaiului şi a bacteriilor.

Care sunt celalalte trei obiecte pe care se găsesc o mulţime de microbi, aflaţi din imaginile de mai jos.

 

Citeşte mai multe despre:

casa microbi ela craciun Numai de bine
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati