Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Greşeli pe pielea noastră

Numai de bine. Greşeli pe pielea noastră

Numai de bine. Greşeli pe pielea noastră
Sursa foto: Foto: allwomenstalk.com
de M.Z.    |    06 Apr 2014   •   11:45

Fie că suntem în căutarea unei informaţii despre sport, sănătate sau alimentaţie, la capătul unui click pare că ni se dezvăluie de fiecare dată secretele unei lumi noi. Abundenţa de informaţii nu este, însă, întotdeauna sănătoasă.

De exemplu, aflăm de măşti pentru ten de la vecina noastră preferată sau luăm sfaturi de la prietenii buni despre cum să slăbim repede. Şi dacă nu, credem că internetul ne salvează întotdeauna.

 
Pericolul este cu atât mai mare cu cât toate aceste obiecte au depăşit nivelul de simple accesorii şi devin, prin folosirea lor zilnică, parte din noi.
 
Spre exemplu, telefonul mobil are de 18 ori mai multe bacterii decât mânerul toaletei. Că suntem înconjuraţi de microbi şi bacterii nu este o noutate. Nu avem nevoie de un microscop ca să vedem câte pericole ne pândesc. Avem două soluţii. Să fim atenţi cu accesoriile noastre aşa cum suntem, de exemplu, cu mâinile sau să aşteptăm să se inventeze acele obiecte care se îngrijesc singure.
 
Un pix cu proprietăţi antibacteriene urmează să apară în România cât de curând, iar preţul său nu va depăşi 15 lei. Însă el este din păcate excepţia, şi nu regula. Ştiinţa avansează, iar oamenii încearcă, prin intermediul ei, să îşi facă viaţa mai uşoară. 
 
Şi pentru pielea noastră există nenumărate modalităţi de protecţie. Însă nu putem aştepta ca acele creme să iasă din cutie şi să ne facă bine. Trebuie să le alegem atent.
 
De altfel, schimbarea frecventă a cremelor de hidratare este de asemenea una din greşelile pe care le facem. Pentru regenerarea pielii este nevoie de cel puţin 28 de zile, iar acelaşi tip de loţiune ar trebui folosită minim 3 luni pentru a vedea efectele.
 
Nu întotdeauna facem alegerile corecte, însă mai important este să ne trezim la timp. Nu trebuie să vă fie teamă de microbi şi bacterii, deşi, vă asigurăm, o să auziţi în fiecare zi poveşti înfricoşătoare. Cum în timpul războaielor au pierit mai mulţi oameni din cauza viruşilor, decât răpuşi de arme, cum restaurantele sunt periculoase, iar meniurile necruţătoare. Majoritatea microbilor cu care veţi intra în contact nu vă îmbolnăvesc. E suficient să fiţi precauţi, iar majoritatea pericolelor vor fi îndepărtate chiar şi prin banala spălare a mâinilor. Pentru restul există proba soluţiilor pe care le alegeţi şi opinia avizată a specialiştilor.

Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea Numai de bine, de la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine piele
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close