Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Încrederea în sine, secretul reuşitei

Numai de bine: Încrederea în sine, secretul reuşitei

Numai de bine: Încrederea în sine, secretul reuşitei
01 Mar 2015   •   10:41

Vrei să faci ceva ce te inspiră, dar nu îndrăzneşti. Vrei să schimbi ceva esenţial în alegerile pe care le faci şi la nivelul experienţelor pe care le trăieşti, dar nu ai curaj? Lipsa încrederii, în tine sau în oameni, te sabotează profund, anulând starea de bine şi de împlinire. Încrederea în sine este o resursă nativă a omului, dar care se poate altera prin educaţia primită. Cu puţin exerciţiu o putem însă redobândi.

Pentru mulţi, respectul pentru propria persoană este un obiectiv în sine, dar nu-l vor atinge niciodată, poate şi pentru că nu ştiu cu adevărat ce înseamna asta.

"N-am încredere în mine" pare a fi laitmotivul care ne ghidează, mai bine zis, ne sabotează viaţa! Fără să vrem, uneori şi fără să ştim, ne refuzăm o mare parte din viaţă, din toate acele experienţe care ne-ar inspira şi ne-ar aduce împlinire. Stă în puterea noastră să apăsăm exact acele pârghii care înlesnesc accesul la această resursă de împlinire precum este încrederea în noi înşine, dar şi în ceilalţi.

Cititul unei cărţi este una dintre cele mai simple activităti care îţi poate spori nivelul de încredere în tine. Învaţă şi vei deveni mai bun în ceea ce faci .

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close