Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Jurnal de dietă

Numai de bine. Jurnal de dietă

Numai de bine. Jurnal de dietă
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    06 Apr 2014   •   12:22

Tot noi părem să fim cei mai mari duşmani ai noştri. Ne duelăm cu timpul şi îl folosim ca pretext pentru greşelile noastre alimentare. Uităm să mâncăm pentru că muncim prea mult, refuzăm să ne alimentăm corect pentru nu ştiu ce presupusă cură de detoxifiere, recomandată de propria conştiinţă, care, din păcate, nu o dată, ne-a înşelat. Aşa cum o maşină nu funcţionează cu aer, tot astfel, organismul nostru nu este pregătit să reziste doar cu lumina dimineţilor şi aburii cafelei proaspete.

 
Temerile sau lipsa de voinţă în a ne schimba stilul de viaţă sunt doar expresii ale neputinţei noastre. Ne luptăm în subconştient cu noi înşine şi când nu câştigăm, ne lăsăm pradă lui "n-am timp" şi "nu vreau". E bine de ştiut că dacă mânânci prost sau nu mânânci nimic, oricum plăteşti nota de plată. 
 
Şi cum nu ne mulţumim cu jumătăţi de măsură, am pornit în căutarea farfuriei ideale. Dacă nu v-am convins şi consideraţi că bucătăria nu este altceva decât o pierdere de timp, nu e niciun secret că există profesionişti care ne prepară meniul zilnic după bunul plac. E bine de ştiu că putem fi inteligenţi atunci când alegem drumul mai scurt.
 
Sunt multe soluţii pentru a ne hrăni corect. Chiar în drumul nostru spre serviciu avem un prieten care nu ne lasă niciodată la nevoie: supermarketul.
 
Specialiştii ne încurajează să mâncăm de cinci ori pe zi - puţin, dar des, chiar şi atunci când vrem să slăbim. Secretul stă în calitate, nu în cantitate. Informaţie, intelingenţă şi puţină dorinţă de a scăpa de obiceiurile nesănătoase.
 
 
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine alimentatie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close