Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine NUMAI DE BINE. Kartingul, furios şi iute

NUMAI DE BINE. Kartingul, furios şi iute

NUMAI DE BINE. Kartingul, furios şi iute
Sursa foto: Foto: VideoNews
18 Mai 2014   •   11:03
Motoare, mici sau mari, turate la maxim. Trasee dificile şi uneori slalom printre obstacolele. Kartingul, un sport practicat din curaj, dar niciodată din obligaţie. 
 
Şi asta pentru că pasiunea însoţeşte în cantităţi industriale această activitate care iese puţin din sfera obişnuitului. Un sport în care trebuie să îţi respecţi în primul rând adeversarul pentru ca izbânda să aibă valoarea pe care o merită competiţia. Pentru că la karting, mai mult ca în alte locuri, contează drumul la fel de mult ca destinaţia.
 
Kartingul a devenit in anii ´70 adevărata scoală de pilotaj pentru cei care aveau să devină campionii incontestabili ai Formulei 1: Ayrton Senna, Alain Prost, Ricardo Patrese sau Michael Schumacher.
 
Este un sport individual, prin excelenţă. Fiecare este în cursă singur, cu motorul său, şi în competiţie cu ceilalţi adversari. 
 
Cursa este extrem de spectaculoasă, pentru că spre deosebire de alte sporturi, liderul se schimbă de mai multe ori pe traseu. Este însă şi un sport de echipă, şi poate de aceea este atât de apreciat. 
 
Pilotul trebuie să interacţioneze cu antrenorul, care contribuie la setările şasiului şi dă informaţii la primă mână în timpul cursei, ceea ce clădeşte şi dezvoltă încrederea pilotului.
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine Maria Linda
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close