Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Lecția de mișcare cu Gabriela Szabo și câteva sfaturi pentru o alergare ușoară

Numai de bine: Lecția de mișcare cu Gabriela Szabo și câteva sfaturi pentru o alergare ușoară

Numai de bine: Lecția de mișcare cu Gabriela Szabo și câteva sfaturi pentru o alergare ușoară
16 Mar 2014   •   10:59

Oare de câte ori am trecut pe lângă un parc şi am urmărit cu privirea aleile gândind că, musai, de luni, va trebui să ne apucăm de alergat?!

Dar de fiecare dată priorităţile se schimbau, îngrijorarea că vom fi priviţi de sus de alergătorii mai experimentaţi creştea sau pur şi simplu lipsa echipamentului ne demobiliza atât de uşor. A venit însă vremea învingătorilor!

Campioana mondială şi olimpică Gabriela Szabo, a renunţat pentru câteva ore la activitatea de ministru al Tinererului şi Sportului pentru a ne fi antrenor personal şi a ne dezvălui mici trucuri ale reuşitei în rubrica Mariei Linda, în cadrul emisiunii Numai de bine.

Dacă alergarea zilnică este de scurtă durată, nu avem nevoie de o încălzire riguroasă, 10-15 minute sunt suficiente, iar exercițiile clasice sunt și cele mai potrivite.

Mulți dintre noi au tendința de a alerga pe călcâie și pe vârfuri așa cum este corect, pentru a ne proteja coloana vertebrală. Nu uitați că nu este corect să alergăm din prima zi foarte mult, există riscul apariției febrei musculare, iar a doua zi nu vom mai putea alerga.

Păstrați spatele drept și nu privirea fixată asupra picioarelor, iar ca alergarea să nu se termine după câteva zile cu o vizită la medic, alegeți cu atenție suprafața pentru alergat, este vitală.

Și alegrea echipamentului este foarte importantă pentru amatorii de sport, o ținută nepotrivită, ne poate trimite direct la medic.




Aşa cum ne-a arătat şi Gabi Szabo, de multe ori cele mai simple exerciţii se dovedesc şi cele mai eficiente. Vedeţi cum puteţi prelungi alergarea, fără să aveţi de suferit după aceea.

Înainte de a ne pune problema de a face mai multă mișcare trebuie să învățăm să alergăm corect.

Vom învăța împreună cum să ne dozăm energia atunci când facen jogging, să nu ne pierdem sufllul, dar mai ales să ne simțim bine.

Vă sunt prezentați câțiva pași pentru a face din alergat un lucru relaxant și plăcut și pentru ca joggingul să nu se termine cu o vizită la medic.

Așteptăm să ne spuneți dacă v-au plăcut sfaturile noastre pe pagina de Facebook a emisiunii, www.facebook.com/emisiuneaNumaidebine .

„Numai de bine” poate fi urmărită în fiecare duminică dimineaţă, de la ora 9:30, la Antena 3, live pe antena3.ro, şi sub formă de înregistrare accesând platforma AntenaPlay.




×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close