Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Metodă ieftină și simplă de a înmulți mușcatele

Numai de bine. Metodă ieftină și simplă de a înmulți mușcatele

Cea mai simplă, dar şi cea mai prolifică metodă de înmulțire a mușcatelor este prin semințe. Cum cei mai mulți creștem aceste flori fie în casă, fie pe balcon, le putem înmulţi practic tot anul, cu excepția iernii.

Numai de bine. Metodă ieftină și simplă de a înmulți mușcatele
Sursa foto: Antena 3
de Diana Ionescu    |    23 Iun 2020   •   00:15

Oana Matei, inginer horticultor a demonstrat la „Numai de bine” cum pregătim totul pentru o rată de succes cât mai mare. Înmulțirea mușcatelor nu este deloc complicată și are o rată de succes mare. O putem face tot anul, mai puțin iarna.  

Avem nevoie de un pliculeț de semințe sau le putem culege din centrul florii mature. Avem nevoie și de câteva ghivece care neapărat trebuie să aibă un sistem de drenaj foarte bun, deci găurile trebuie să fie mari, pentru scurgerea apei. 

Ce pași trebuie să urmăm pentru a înmulțirea mușcatelor 

Primul pas este să pregătim ghivecele pentru înmulțire: punem un amestec de pământ în ghiveci. Apoi plasăm maxim 4 semințe în fiecare ghiveci și le acoperim cu un strat superficial de pământ de aproximativ 0,5 cm.

Tasăm ușor pământul iar după ce am plantat mușcatele este foarte important să menținem umiditatea pe perioada în care planta încolțește.  La cel mai mic dezechlibru, planta moare. Mușcata vrea căldură și lumină iar în perioada în care este mică are mai ales nevoie de umiditate. Pentru a asigura umiditatea optimă, punem o folie peste ghiveci iar în o săptămână, maxim două, vor apărea și plăntuțele. În momentul în care apar primele frunze îndepărtăm folia. 

Metodă ieftină și simplă de a înmulți mușcatele

×
Subiecte în articol: Numai de bine mușcate
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close