Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Paradontoza, o boală cu efecte foarte grave

Numai de bine: Paradontoza, o boală cu efecte foarte grave

Numai de bine: Paradontoza, o boală cu efecte foarte grave
31 Mai 2015   •   10:14

Tot mai mulţi români suferă de paradontoză. O afecţiune a gingiilor, cauzată de placa bacteriană, de expunerea prelungită la stres şi de scăderea sistemului imunitar. Ar trebui să ne alarmăm de la prima sângerarea gingiilor, în faza de început a bolii, când vindecarea este încă posibilă. După agravarea simptomelor, orice fel de intervenţie, precum implantul, este o operaţiune delicată pentru că osul a fost cel mai probabil afectat.

Românii se situează mult sub media europeană la consumul de pastă de dinţi. Nici nu e de mirare că problemele gingivale au crescut alarmant în ultimii ani.

Gingiile sângerează, dinţii se mişcă, iar paradontoza devina o boală greu curabilă în stadii mai avansate. Românii tind să minimalizeze efectele sângerărilor gingivale, dar pe termen lung, consecinţele leziunilor gingivale sunt catastrofale. Iar intervenţiile chirurgicale, ca formulă de tratament, sunt în anumite cazuri chiar contraindicate.

Există anumiţi paşi acceptaţi de medicii stomatologi pentru o corectă diagnosticare a bolii paradontale. O igienă corectă ne absolvă de orice problemă gingivală ulterioară. Un control la fiecare 6 luni la medicul stomatolog este soluţia cea mai simplă pentru a preveni una dintre cele mai grave afecţiuni ale dinţilor.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close