Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Perla, secretul eleganței

Numai de bine: Perla, secretul eleganței

Numai de bine: Perla, secretul eleganței
23 Noi 2014   •   12:56

Micile detalii ne fac viaţa mai frumoasă. O maşină scumpă ne va părea întotdeauna mai frumoasă cu ultimul tip de navigaţie. Iar cei mai scumpi pantaloni, nu vor fi niciodată la fel de frumoşi dacă îi purtăm fără cureaua preferată. Cunoscătorii spun acelaşi lucru şi despre perle. Prinţesa Diana, Jackie Kennedy, Elisabeth Taylor sau Audrey Hepburn au inspirat generaţii întregi de femei când au purtat ori s-au lăsat purtate...de perle. Acum ele sunt simbolul eleganţei şi al succesului oriunde în lume.

Iar perlele sunt pentru doamnele sigure pe ele, care vor să dea valoare unui ținute sau unui moment special. Se poartă combinațiile chic de perle cu diamante, pietre prețioase ori semiprețioase. Dar puteți la fel de bine să le încercați și pe cele cu inserții de catifea.

"Când cumpărăm perle pentru prima dată vom fi derutaţi de varietatea lor. Contează cum s-au format, în apă sărată sau apă dulce, naturale sau de cultură" explică Gabriela Andrei, store manager Cellini.

Grecii credeau că perlele erau lacrimile zeilor, căzute în mare și cristalizate. Singurii care își permiteau aceaste bijuterii veneau din familii extrem de bogate. Acum au devenit accesibile si pentru orice muritor. De aceea e bine să ne documentam bine înainte să cumpărăm.

"O perlă naturală este o bijuterie pe viaţă. Perla nu are vârstă şi nu se demodează niciodată. Contează cum le întreţinem, Le Midi a creat săculeţi speciali pentru ele" mai spune Gabriela Andrei.

Cea mai mare perlă naturală din lume cunoscută până în prezent, are un diametru de 238 mm și greutatea de 6,4 kg. Este o perlă nesidefată, calcaroasă și produsă natural. A fost descoperită accidental de un căutător de perle în apele insulei Palawan din Filipine . În anul 2006 a fost estimată la 61 de milioane de dolari, iar acum probabil valorează mai mult.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close