Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Mare atenție la aerul condiționat din masina! Cum trebuie sa-l folositi pentru a nu avea probleme

Mare atenție la aerul condiționat din masina! Cum trebuie sa-l folositi pentru a nu avea probleme

Vacanța de vară este perioada care le dă părinților cele mai mari bătăi de cap. Anumite obiceiuri sau activităţi pot aduce diferite boli. Le trecem în revistă imediat cu ajutorul doamnei dr. Irina Antonescu, dar şi mai important, vom afla şi soluţiile.

Mare atenție la aerul condiționat din masina! Cum trebuie sa-l folositi pentru a nu avea probleme
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    09 Iul 2020   •   22:40

Unul dintre cele mai mari pericole vara este căldura. Căldura excesivă este periculoasă pentru toți oamenii dar în special la extremități: nou-născuții  și vârstnicii. Vara este bine să îi dăm copilului să bea lichide, copilul de vârstă mică uită de multe ori să bea apă.

Alimentația și îmbrăcămintea, extrem de importante

Trebuie să avem grijă cum îl îmbrăcăm pe cel mic, cu îmbrăcăminte deschisă la culoare și largă. Trebuie să îl alimentăm cu fructe și legume și să evităm perioadele de maximă cîldură. Dacă copilul devine apatic, devine roșu, îi este greață sau are crampe este un semnal de alarmă. 

A doua problemă sunt înțepăturile de insecte.  Cel mai frecvent apar modificări minore dar pot exista și înțepături care pot pune în pericol viața celui mic. Primul lucru este să îl retragem din zona respectivă, apoi îl dezbrăcăm iar la locul înțepăturii punem rece, apoi aplicăm un cortizon local și a unui antialergic. Dacă copilul se umflă, are crampe atunci este o urgeță și trebuie să mergem la medic. 

Al treilea subiect sunt bolile digestive, vărsăturile și diareea. Primul lucru pe care trebuie să îl facem în aceste cazuri este să rehidratăm copilul, îi dăm să bea în guri mici și repetate. Retragem dulciurile și alimentele care fermentează. 

Mare atenție la aerul condiționat 

O altă problemă este aerul condiționat. Este mai rău să nu-l pornim dar cu temperatura reglată între 23-26 de grade iar copilul nu stă niciodată în fluxul aerului. Când ne urcăm în mașină, întâi aerisim bine mașina iar abia apoi dăm drumul la aer. Filtrele trebuie curățate constant pentru sănătatea copilului și a întregii familii.  

Problemele de sănătate ale copiilor vara

×
Subiecte în articol: Numai de bine copii
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close