Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Puterea terapeutică a sării

Numai de bine. Puterea terapeutică a sării

Numai de bine. Puterea terapeutică a sării
de S.T.    |    29 Mar 2015   •   09:52
Dacă ne-am lua numai după proverbele şi zicerile româneşti, sarea şi-a câştigat un loc de frunte în istoria noastră. Condiment necesar, uneori până la dependenţă, leac sau chiar monedă de schimb, sarea s-a dovedit indispensabilă în existenţa umană.

Componenta sa medicală fascinează însă mai mult ca orice.

Captează toxinele din mediu, tratează cu succes afecţiuni ale aparatului respirator, sau folosită inteligent, contribuie chiar la starea noastră de bine. O ţinem la loc de cinste pe masă, dă savoare tuturor mâncărurilor noastre tradiţionale, inclusiv dulciurilor. Sarea ....de salină, sarea de himalaya, sarea de mare, a educat în ultimii ani gustul şi preferinţele românilor.

Sare naturală, neprelucrată sau sare fină, iodată? Alegem tipul de sare conform unor obişnuinţe, deşi ar trebui să facem acest lucru conştient şi informat.

"Dintre toate formele, sarea cristalină pură este cea mai dezirabilă de consumat(...). În forma naturală este cel mai de dorit a fi consumată sarea", susţine Camelia Rusu, medic de familie şi nutriţionist.

Bronşitele, rinitele, alergiile de sezon, amigdalele, polipii, astmul sunt afecţiuni care se tratează şi chiar se vindecă în mediul salin, prin expunere repetată.

Sarea face minuni şi pentru relaxare. Magneziu din structura sa ajută la calmarea din sistemul nervos.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii " Numai de bine".

×
Subiecte în articol: Numai de bine sare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close