Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de Bine: Scolioza, cauze şi tratament

Numai de Bine: Scolioza, cauze şi tratament

Numai de Bine: Scolioza, cauze şi tratament
22 Feb 2015   •   10:56

 Orele petrecute în faţa calculatorului şi poziţia incorectă la masă sau în bancă, dublate de lipsa unei activităţi fizice sunt dintre cele mai răspândite cauze ale deformării coloanei vertebrale la copii. Iar România şi-a câştigat reputaţia de a fi una dintre ţările europene cu cei mai mulţi elevi care suferă de scolioză.

Poate cel mai ignorat curs din şcolile din România, cel de educaţie fizică, vine să deconteze toate momentele în care dascălii au considerat că sportul este apanajul copiilor care înceacă să fugă de carte.

Astăzi s-a ajuns ca o treime dintre copiii din România să sufere de deformări ale coloanei. Şi cât de simplu ar putea fi să prevenim.

O mare responsabilitate în depistarea scoliozei le revine parinţilor, care, în cazul celei mai mici suspiciuni, ar trebui să se adreseze medicului specialist.

Este extrem de important ca tratamentul de recuperare să înceapă imediat ce diformitatea a fost depistată. În plus, fiecare exerciţiu trebuie personalizat în funcţie de tipul şi localizarea scoliozei. Intervenţia chirurgicală se aplică numai în cazurile grave de scolioză.

×
Subiecte în articol: Numai de bine sănătate tratament
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close