Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Secretul unei ţinute fără cusur

Numai de bine: Secretul unei ţinute fără cusur

Numai de bine: Secretul unei ţinute fără cusur
22 Mar 2015   •   11:49

Haina nu îl face pe om, dar cu siguranţă contribuie la o primă impresie. Şi dacă în viaţa de zi cu zi ne este permis un stil personal, lucrurile se schimbă atunci când vine vorba despre un eveniment special care presupune un dress code. Adică o serie de reguli scrise şi nescrise cu privire la ce să purtam. Oricât le-am avita, astfel de provocări sunt însă inevitabile.

O bună prima impresie sau chiar apartenenţa la o anumită clasă socială sunt doar câteva dintre mesajele pe care le poate transmite modul în care ne îmbrăcăm. Exista 5 coduri principale de stil de la care organizatorii unui eveniment pornesc. Să începem cu petrecerile de zi - Casual.

Pentru smart casual în schimb evitaţi jeanşii, dar si bluzele cu mesaje. Stilul "obisnuit si inteligent" merge perfect cu cardiganuri, pulovere şi bijuterii de zi.

Black tie, în traducere cravată neagră - este poate cel mai des întalnit dress code pe invitaţii. Barbatii poartă smokinguri, iar pentru femei rochia lungă este obligatorie. Dar nu neaparat neagră.

White tie este mai rar întalnit pentru că este acel dress code de elită, vazut ca un upgrade al black tie, adoptat la evenimente de nivelul dineurilor de stat, evenimentelor Casei Regale, balurilor de caritate sau galelor de decernare de premii.

Indiferent de dress code-ul cerut, important este să avem bun gust în orice împrejurare. Asta înseamnă să ştii ce ţi se potriveşte, cum şi unde să porţi ceea ce ţi se potriveşte şi ceea ce te caracterizează. Bunul gust se transformă într-un stil pe care să ştii să-l porţi şi să ştii să-l accesorizezi.

×
Subiecte în articol: vestimentatie Numai de bine
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close