Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Sedentarismul duce la dureri de articulaţii

Numai de bine: Sedentarismul duce la dureri de articulaţii

Numai de bine: Sedentarismul duce la dureri de articulaţii
17 Mai 2015   •   12:41

Dacă am socoti numai cele 2 mii de ore anuale pe care le petrecem pe scaunul de la serviciu sau în maşină, am începe să înţelegem la ce ne expunem zilnic organismul. Această formă de sedentarism ne afectează cel mai tare aparatul articular, cu repercusiuni cu caracter cronic asupra ligamentelor, tendoanelor şi oaselor. Iar consecinţele pot fi ireversibile. Durerile sunt semnale că aceste articulaţii au fost afectate de lipsa de mişcare, de kilogramele în plus sau, dimpotrivă, de efortul fizic extenuant. De aceea, cercetătorii spanioli au elaborat o formula naturală de tratament care acţioneaza sinergic asupra sistemului articular, prin creşterea mobilităţii, reducerea durerii şi implicit a inflamaţiei articulaţiilor, îmbunătăţind semnificativ calitatea vieţii pacienţilor.

Durerile articulare nu iartă pe nimeni, cu atât mai mult cu cât nu le acordăm atenţia cuvenită şi întârziem consularea unui specialist ortoped. În majoritatea cazurilor, problemele articulare sunt rezultatul procesului de uzură articulară.

Fie că este vorba de inactivitatea fizică prelungită, coroborată şi cu multe kilograme în plus, fie că este vorba despre hiperactivitatea fizică, menţinută prin sarcinile de lucru, degradarea articulară poate fi accelerată prin stilul nostru de viaţă. Alimentaţia nesănătoasă, lipsa de odihnă, deshidratarea sunt alţi trei mari inamici ai sănătăţii articulaţiilor.

O combinaţie de colagen hidrolizat de tip 2, acid hialuronic, extract uscat de rodie şi vitamina C, şi-a dovedit eficienţa asupra combaterii afecţiunilor articulare, aşa cum arată un studiu clinic efectuat recent, de specialiştii unui reputat Institut de Cercetare din Spania.

Această formulă contribuie semnificativ la regenerarea articulaţiilor. În fapt, formula inovatoare asigură functionarea normală a cartilagiilor prin stimularea funcţiei celulelor sinoviale şi a creşterii sintezei de lichid sinovial. În plus, susţine recuperarea fizică şi neutralizeaza stresul oxidativ.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close