Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Sfaturi împotriva acneei

Numai de bine. Sfaturi împotriva acneei

Numai de bine. Sfaturi împotriva acneei
Sursa foto: Captură A3
30 Mai 2019   •   09:36

Problema acneei este specifică  adolescențiilor, însă nu îi ocolește nici pe adulți. Dermatologul Maria Dumitrescu explică pentru „Numai de bine” care este impactul real al acestei afecțiuni și care este cea mai sigură soluție pentru tratarea ei.

Opt din zece adolescenți dezvoltă acnee în perioada pubertății în forme mai mult sau mai puțin severe. „Cauzele sunt numeroase și plecăm de la încărcătura genetică și trecând prin tulurările hormonale inerente vârstei, prin îngrijirea cosmetică, prin ritualul de curățare și obiceurile dobândite”,explică dermatologul. Acneea apare din cauza creșterii secreției de sebum și astuparea porilor cu celule moarte. 

Există studii care arată că aportul de zinc, preprobiotice sau antioxidanți ajută în tratamentul sau chiar în prevenția acneei. Adolescenții și adulții care suferă de această afecțiune trebuie să își formeze un ritual de îngrijire atât la nivelul pielii cât și intren. 

Specialiștii recomandă o gamă completă care să trateze și chiar să prevină o agravare a acestei probleme, precum PharmaCore Acne Control. 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close