Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Speranţă pentru bolnavii de cancer

Numai de bine. Speranţă pentru bolnavii de cancer

Numai de bine. Speranţă pentru bolnavii de cancer
30 Noi 2014   •   10:15

Nu ne preţuim viaţa cu adevărat decât atunci când simţim că o putem pierde. Mai ales dacă eşti tânăr şi crezi că ai lumea la picioare. Mai întai vine vestea si e una pe care nu vrei sa o auzi niciodată: afli că ai cancer. Îţi aduni toate forţele, cunoştinţele şi prietenii aproape şi începi să te baţi pentru şansa ta. Nu de puţine ori ţi se pare că lupta e inegală dacă trăieşti în România, pentru că s-a împământenit ideea că peste hotare ai mai multe şanse la viaţă. O clinică medicală românească rastoarnă toate credinţele de multe ori false. Are cea mai bună echipă de medici oncologi pe care ai vrea să o ai aproape în momentele critice şi cel mai modern echipament din Europa.

Adela Frângu, o multiplă campioana natională la tir, a aflat în urmă cu un an că va participa la cea mai grea provocare a vieții ei: cancerul. Un limfom Hodgkin, stadiul 2.

Şi pentru ca acest tip de cancer să fie invins, s-a conceput un plan, un plan de echipă, un concept deloc străin marii noastre sportive. Poate asta a mobilizat-o și mai tare. Mai intai, a fost decizia Adelei de a lupta cu boala, dar si de a găsi cea mai bună formulă de tratament pentru cancerul care afectează ganglionii limfatici. A primit şi un prim prognostic de viaţă: peste 60% dintre pacienţii care suferă de acest tip de cancer supravieţuiesc bolii mai mult de cinci ani,cu tratament oncologic complex.

Câţiva medici români, care au avut la dispoziţie devotamentul, credinţa lor in vindecare, dar şi de o tehnologie de vârf, unică în Europa, au fost încă de la început raza ei de speranţă. A fost o luptă în terenul morţii, unde trebuia să învingă viaţa.

Adela a beneficiat de un tratament oncologic complex, făcut la standardele clinicilor de notorietate din lume. Iar tumorile ei, localizate la nivelul ganglionilor limfatici, au fost tratate cu o tehnologie radiologică unică în Europa.

Un tratament oncologic cu rezultate pozitive semnificative şi de durată, pe lângă tehnologia folosită, presupune criterii clare de siguranţă. Orice etapă de tratament este discutată de o comisie de specialitate. Conceptul de tratament Amethyst aduce pacientilor una dintre cele inovative abordări în tratarea cancerului - conceptul de „tumor board", prezent in prestigioase institute oncologice din Germania.

×
Subiecte în articol: Numai de bine cancer tratament cancer
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close