Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Sportul după o intervenţie chirurgicală

Numai de bine: Sportul după o intervenţie chirurgicală

Numai de bine: Sportul după o intervenţie chirurgicală
17 Mai 2015   •   12:05

Poate cel mai dificil moment pentru oamenii care au suferit o intervenţie chirurgicală mai serioasă este acela al recuperării. Fie că vrei să dai jos kilogramele în plus, fir că vrei să revii la forma sportivă anterioară, fără ajutorul unui specialist nu ştii cât de departe poţi merge cu efortul fizic. Alina Sorescu s-a întors la sală după o naştere prin cezariană.

Este obligatoriu ca primele orele de sport să aibă un grad moderat de dificultate. Proaspetele mame se supun pericolului ca activitatea fizică intensă să influenţeze calitatea laptelui matern prin acumularea de acid lactic. Pentru Alina, una dintre priorităţi a fost revenirea la forma fizica iniţială.

În România, una din patru femei nasc prin cezariană, iar recuperarea este mai anevoiasă decăt în cazul unei naşteri normale. Sportul dupa o intervenţie chirurgicală poate fi o provocare. Însă, mai ales pentru mame, poate face minuni in ceea ce priveşte vitalitatea necesară creşterii unui copil. Şi ajută la îndepărtarea sau alungarea eventualei depresii postnatale.
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close