Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de Bine: Testul care detectează cancerul a ajuns în România

Numai de Bine: Testul care detectează cancerul a ajuns în România

Numai de Bine: Testul care detectează cancerul a ajuns în România
24 Mai 2015   •   10:05

Stresul, alimentaţia nesănătoasă sau expunerea prelungită la razele ultraviolete prea puternice au crescut riscul apariţiei cancerului de piele cu 200% în ultimii ani. În America a fost nevoie de o revoluţie în domeniu ca milioane de femei să îşi facă analiza moleculară specifică pentru depistarea genei răspunzătoare de apariţia cancerului.

În premieră la "Numai de Bine", veţi cunoaşte unicul medic din Europa de Est, specializat şi acreditat să aplice acest test genetic capabil să depisteze melanomul malign.

Un melanom malign diagnosticat în primul stadiu de dezvoltare şi scos la timp, printr-o interventie chirurgicală simplă, vindecă total acest tip de cancer.

Dar, există  o solutie care poate micșora riscul  aparitiei unui cancer de piele agresiv, o procedură modernă de prediagnosticare,  în mare vogă în Statele Unite ale Americii, care, în fapt, detectează gena răspunzătoare de apariţia cancerului. Medicul român dermatolog, Viviana Iordache, este singurul acreditat pentru a aplica acest kit de diagnoză genetică.

În urma rezultatelor testelor, vedeta de la Hollywood a hotărât să recurgă într-o primă fază la o dulbă mastectomie, urmată la puţin timp de o intervenţie chirurgicală de extirpare a ovarelor.


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close