Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Pole fitnessul, sportul cu care topești 700 de calorii pe oră

Pole fitnessul, sportul cu care topești 700 de calorii pe oră

Pole fitnessul, sportul cu care topești 700 de calorii pe oră
de M.Z.    |    18 Dec 2016   •   14:57

Dacă te-ai plictisit de sala de fitness sau pur şi simplu vrei să încerci ceva nou, pole fitnessul ar putea fi adaosul perfect în rutina antrenamentelor tale. 

Într-o şedinţă de pole fitness la nivel de începător poţi pierde între 290 şi 400 de calorii, iar la nivel avansat consumi chiar şi de 700 de calorii. 

Ana Looser, International Master Trainer in Pole Fitness, a învățat acest sport în Elveția, iar după mai bine de 15 ani de practică și zeci de compeții internaționale câștigate, ea și-a deschis propria sală de pole fitness în Elveția.

”Pole fitness nu este dans la bară, cum ar spune cei mai mulţi. Între cele două există o diferență clară”, a spus Ana Looser, duminică, la emisiunea Numai de bine, de la Antena 3. Pole fitness este mult mai complex - sunt exerciții de forță, nu este senzual în mișcări, explică antrenoarea.

Deşi poate părea o joacă în jurul unei bare, pole fitnessul este unul dintre cele mai solicitante sporturi. Se poate spune chiar că este disciplina perfectă pentru remodelarea corporală. Unul dintre principalele motive pentru care femeile și nu numai practică fitnessul vertical este sentimentul de încredere în sine pe care îl dobândesc atunci când reusșesc să stăpânească o nouă mișcare, sporit și de un corp suplu și tonifiat.

În pole fitness se lucrează cu greutatea propriului corp. În aceste condiții, nici nu-i de mirare că un urma unei ședințe pentru începători se pot pierde între 290 și 400 de calorii. La nivel avansat, se topesc până la 700 de calorii. Rezultatele se văd repede, iar cei mai mulți dintre cei care practică acest sport se regăsesc în cea mai bună formăn fizică a vieții lor.

Pole fitness are o multitudine de beneficii pentru sănătate: te ajută să-ți întărești încheieturile, previne osteoporoza, reduce durerile musculare, pe cele de spate și de gât, ajută la îmbunătățirea sistemului circulator, este foarte util pentru persoanele care petrec foarte mult timp la birou, în fața calculatorului și sunt adeptele unui stil de viață sedentar.

1. Pole fitness este unul dintre cele mai solicitante sporturi.
2. Această formă de mişcare previne osteoporoza, reduce durerile musculare și ajută la îmbunătațirea sistemului circulator.
3. În urma unei şedinţe se pot pierde până la 500 de calorii.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close