Antena 3 CNN Life Oameni A intrat în sala de operații pentru o dublă mastectomie, însă când s-a trezit din anestezie a avut un șoc! Ce îi făcuseră de fapt medicii: "Sunt supărată și frustrată...”

A intrat în sala de operații pentru o dublă mastectomie, însă când s-a trezit din anestezie a avut un șoc! Ce îi făcuseră de fapt medicii: "Sunt supărată și frustrată...”

A intrat în sala de operații pentru o dublă mastectomie, însă când s-a trezit din anestezie a avut un șoc! Ce îi făcuseră de fapt medicii: "Sunt supărată și frustrată...”
18 Iun 2018   •   10:54

O femeie a dat în judecată un spital din Anglia după ce declarat că i s-au pus implanturi de sân fără consimțămantul ei, după o intervenție chirurgicală pentru o dublă mastectomie. 

Donna Finegan-White, în vârstă de 44 de ani, din Swindon, Wiltshire spune că a ales să facă dubla mastectomie care a avut loc în octombrie 2014 la Spitalul Great Western din Swindon pentru a reduce riscul de cancer mamar după o istorie a bolii la ea în familie, potrivit Fox News. Mama lui Donna a fost diagnosticată și tratată la vârstă de 50 de ani, iar mătușă ei a murit de cancer la sân la vârstă de 50 de ani. 

După operație, Donna a spus că s-a trezit din anestezie pentru a descoperit că i s-au pus implanturi de sân fără consimtămantul ei. "M-am așteptat să ies din  intervenția chirurgicală fără risc de cancer de sân și fără implanturi permanente, așa cum a fost convenit. Totuși, m-am trezit cu implanturi, pe care nu le-am aprobat niciodată în consultările cu chirurgul" a declarat ea pentru Daily Mail. Donna a adăugat că s-a simțit „șocată, foarte supărată și frustrată, deoarece ce se întâmplase era complet neașteptat.” 
  
Donna a spus că implanturile erau mai mari decât sânii naturali pe care i-a scos și că a trebuit să solicite asistență medicală de mai multe ori pentru dureri și umflături puternice la sâni, precum și pentru o "reacție psihologică severă", în anii de după operație. 

În cele din urmă, a suferit o intervenție chirurgicală pentru a scoate implanturile în februarie 2016 doar pentru a constată că necesită o intervenție chirurgicală de urgență ulterioară pentru a elimina un cheag de sânge care îi punea viață în pericol și care s-a dezvoltat după îndepărtarea implanturilor. 

Donna a dat în judecată Great Western Hospitals NHS Foundations Trust ca urmare a calvarului. "Am avut  foarte multă încredere în personalul medical, bazându-mă pe aceștia pentru asistență specializată" a spus Donna. "Mă simt total dezamăgită și supărată în legătură cu serviciile primite" a adăugat femeia.

Spitalul s-a declarat nevinovat dar a spus că incidentul a căzut sub "standardele rezonabile". În cele din urmă, plângerea a fost soluționată în afară instanței. "Am suferit multe dureri și traume luni de zile din cauza  implanturilor pe care nu l-am vrut", a spus Donna. "Prin a vorbi despre asta sper că spitale să își amintească de importanța de a lua consimțămantul pacientului." 

Sursă: Women's Health
  

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close