Confesiuni intime: „Am încercat sa am relații amoroase, dar îmi creează anxietate. Sunt doar rigidă sau poate fi ceva mai grav?”

22 Sep 2018   •   11:00
Confesiuni intime: „Am încercat sa am relații amoroase, dar îmi creează anxietate. Sunt doar rigidă sau poate fi ceva mai grav?” Sursă: Pixabay

O citititoare The Guardian cere sfatul expertei în relații a publicației: „Sunt o fată de 20 de ani și sunt la facultate. Vreau cu disperare să am o relație serioasă, dar mi-e frică să întrețin relații sexuale. Am făcut sex de câteva ori, dar atingerea fizică mă neliniștește mai ales când este cu străini. Este o durere groaznică și niciodata nu am vrut să inițiez actul.

Nu înțeleg de ce se întâmplă asta și ce este în neregulă cu mine. Chiar îmi plac băieții și mereu mi-au plăcut. Vreau să am capacitatea de a mă îndrăgosti și de a fi intimă cu cineva, dar nimic nu pare să funcționeze. M-am gândit că dacă ar exista un bărbat care să fie răbdător și să mă aștepte, să mă ajute, poate aș reuși, dar nu există o astfel de persoană în viața mea. Nu vreau să fiu lesbiană, asexuală sau rigidă. Vreau o relație cu un bărbat în care creștem și să învățăm împreună.

Pamela, specialista de la The Guardian in relații sexuale răspunde: „Te aștepți la prea multe, prea repede. Nimeni nu poate avea relații sexuale cu străini atât de repede în viață. Sexul cu necunoscuți aproape întotdeauna cauzează anxietate într-un fel sau altul. Dacă scopul tau este să ai o relație serioasă, aceste interacțiuni de până acum nu sunt modul ideal de a începe. Cea mai bună modalitate de a evita presiunea pe care o simți este să cunoști pe cineva de care chiar iți place și cu care te simți confortabil.

Temerile tale despre a fi asexuală sunt nefondate. Este sănătoas să îți dorești o relație solidă deci ascultă-ți instinctul și nu te lăsa împinsă de la spate de relațiile celor din jur. Nu este nevoie să ai aventuri de o noapte încă deoarece corpul tau va refuza și va fi dureros de fiecare dată. Când mergi la petreceri, relaxează-te, distrează-te și pleacă înainte ca cineva să vrea sa ajungă în pat cu tine.”

Sursă: The Guardian 
 

Parteneri
sati
x close