Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Primul român care a străbătut în alergare Transfăgărășanul

Eroul Zilei. Primul român care a străbătut în alergare Transfăgărășanul

Eroul Zilei. Primul român care a străbătut în alergare Transfăgărășanul
Sursa foto: foto- captură Antena 3
19 Sep 2018   •   11:44

Premieră pentru România. Un ieşean a alergat pe Transfăgărășan într-un maraton care a durat mai bine de 26 de ore. Petru Cazacu a parcurs un traseu de peste 150 de kilometri, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Ieşeanul s-a confruntat cu ploaia şi cu temperaturile scăzute pentru a duce cursa la final. Vreme de nouă luni s-a pregătit pentru acest ultramaraton, fiind susținut de soția sa și de fiica de șase ani. Prima data a participat la o alergare populară. Când a văzut că abia a rezistat peste doi kilometri, a decis să facă o schimbare în viața sa. Așa s-a apucat de alergat. Petru Cazacu este eroul zilei la Antena 3.

Ideea de a traversa la pas alergător Transfăgărășanul a pornit şi de la faptul că anul acesta este celebrat Centenarul și, spune el, acest drum unește practic românii din Muntenia cu cei din Transilvania. Petru are planuri măreţe pentru viitor. În noiembrie va participa, din nou, la un alt maraton în Grecia.

Primii 80 de kilometri au fost o plăcere după cum poveste, iar următorii 20 au fost grei, însă restul de 52 au fost un adevărat chin. Pentru a reuși și-a făcut un ritm propriu- după fiecare 30 de minute de alergare, cinci minute mergea la pas. Cel mai greu i-a fost noaptea, când deja a intervenit oboseala. Ieșeanul are în plan să participe, din nou, la un alt maraton în Grecia, de data aceasta în luna noiembrie.

×
Subiecte în articol: România premiera Eroul Zilei
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close