În fiecare săptămână își ia prânzul cu o femeie a străzii. Apoi a înțeles cum o poate ajuta cu adevărat

05 Mai 2016   •   15:28
În fiecare săptămână își ia prânzul cu o femeie a străzii. Apoi a înțeles cum o poate ajuta cu adevărat Foto: Facebook

 

În fiecare zi, Greg Smith, care este fondatorul Hybrid Athletics, o organizație consacrată de formare profesională pentru instructori, din Orlando, Florida, este abordat de multe persoane care îi cer bani.

O singură persoană nu o face.  Asta pentru că este diferentă. Amy Joe nu cere bani. Doar se uită în ochi lui Greg, îi zâmbește și-i spune: ”Bună dimineața, d-le, să aveți zi frumoasă. Dumnezeu să vă binecuvânteze”.

De atunci, bărbatul a decis ca în fiecare săptămână să ia prânzul cu ea. Amy este extrem de pozitivă, în ciuda dificultăților cu care se confruntă. Într-una din aceste zile, femeia i-a povestit cum de nu are casă. Nu pentru că s-a drogat sau a băut, ci pentru că nu și-a putut găsi un loc de muncă, pentru că nu știe să citească.

Din banii pe care îi primește, ea obișnuiește să împrumute cărți de la bibliotecă. Așa că la fiecare masă pe care cei doi o iau, citesc împreună. El i-a adus chiar o carte, ca să exerseze singură, timp de o săptămână.
O lecție de viață pentru oricine. Un zâmbet poate schimba ziua cuiva, iar uneori primești înapoi, tot ceea ce oferi. Iar pentru cineva asta poate însemna mult.

 

 

x close