„Am vrut să fac amor cu soția mea, însă ea m-a trimis la psiholog”. Problema ciudată cu care se confruntă unii bărbați

19 Mar 2019   •   22:10
„Am vrut să fac amor cu soția mea, însă ea m-a trimis la psiholog”. Problema ciudată cu care se confruntă unii bărbați Pixabay

Un bărbat cere sfatul Pamelei, expertă în relații sexuale pentru The Guardian: „Am 51 de ani iar soția mea are 48 de ani. Până acum un an am avut o viață sexuală foare sănătoasă dar ea a început să aibă simptome puternice de menopauză iar interesul sexual i-a scăzut. A încercat tratamente naturiste de la care se simte mult mai bine dar viața noastră sexuală nu și-a revenit. Hormonal, ea este încă afectată. Am rugat-o de mai multe ori să mergem la medic să rezolvăm această problemă dar a refuzat. Problema este că soția mea crede că este normal ca oamenii de vârsta noastră să-și piardă interesul sexual. Nu înțelege de ce încă mai sunt interesat de sex și mi-a sugerat chiar și faptul că eu ar trebui să merg la psiholog pentru că îmi doresc relații intime”. 

Pamela răspunde: „Când încep schimbările hormonale asociate cu menopauza, de cele mai multe ori femeile sunt afectate și de schimări psihologice, cum ar fi episoade de depresie cauzate de impotența de a mai duce o sarcină, și frica de  îmbtrâni. Unele femei aleg să ia medicamente, iar altele doresc să lase natura să își spună cuvântul. Se pare că soția ta a făcut o alegere, care trebuie respectată. Cu toate acestea, și sentimentele tale contează, iar sexul este abordat diferit de fiecare persoană în parte. Trebuie să îi explici calm situația și să căutați soluții împreună. 

Dacă respinge medicina, puteți căuta alimente și suplimente naturale care ar putea ajuta la restabilirea echilibrului hormonal. Acum, ea vă vede ca parte a problemei. Faceți parte din soluție iar lucrurile se vor schimba.”

Sursă: The Guardian

Parteneri
x close