x close

"Sunt căsătorită de 17 ani, am un soț minunat, făceam mereu amor, dar într-o zi ni s-a întâmplat ceva bizar. De atunci nu a vrut să mă mai atingă în pat. Nu mai pot trăi așa, trebuie să divorțez"

19 Iul 2019   •   23:54
"Sunt căsătorită de 17 ani, am un soț minunat, făceam mereu amor, dar într-o zi ni s-a întâmplat ceva bizar. De atunci nu a vrut să mă mai atingă în pat. Nu mai pot trăi așa, trebuie să divorțez"

O cititoare The Guardian cere sfatul expertei în relații a publicației, Mariella, în legătură cu căsnicia ei lipsită de pasiune: 

"Sunt căsătorită de 17 ani și am trei copii cu soțul meu, cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. În ultimii zece ani căsnicia noastră a devenit din ce în ce mai nesatisfăcătoare si nu ne mai simțim apropiați unul de celălalt. Pare ca și cum am sta împreună numai pentru copii. 

Soțul meu este un om tare bun, dar de multe ori m-am simțit neglijată. Abia mai vorbim despre lucruri importante pentru noi, nu mai ieșim la întâlniri si nu întreținem relații sexuale, Cred că m-am pregătit emoțional pentru o despărțire. Momentan nici măcar nu pot să împart același pat cu el. Sunt conștientă de faptul că soțul meu are propriile sale greutăți care i-au provocat o mulțime de probleme financiare, oboseală și lipsă de entuziasm. Dar, de asemenea, simt că nu imi trăiesc viața la maxim."

Mariella, experta în relații pentru The Guardian este de părere că un astfel de impas este normal în aproape orice căsnicie și că ambii parteneri trebuie să lupte pentru a depăși acestă perioadă dificilă. De cele mai multe ori un astfel de moment decide soarta unei casnicii: dacă continuă sau se încheie. 

Experta este de părere că cel mai bun mod de a aborda situația este prin a își aminti de ce a ales să se căsătorescă cu soțul ei: “În timpul undei astfel de perioade dificile este crucial să îți amintești de ce ai ales să îl iei de bărbat”. 

Mariella sfătuiește femeia să se uite si la propria persoană, deoarece de multe ori este mai simplu să dai vina pe persoana de lângă decât să te uiți la ce ar putea fi în neregulă cu tine. Oamenii se schimbă de-a lungul aniilor iar o căsnicie trebuie adaptată acestor schimbări. 

Optiunea de divorț există, dar de dragul copiilor și a 17 ani de căsătorie, specialista pentru The Guardian este de părere că meriă luptat pentru un viitor fericit împreună și acceptat faptul că un partener nu poate oferi tot ce este nevoie pentru o viață fericită si împlinită: ‘Va veni un moment în care lucrul responsabil de făcut ar fi să accepți că nu vă puteți oferi reciproc totul dar puteți lucra împreună pentru a construi  o viață bună și echilibrată în care caștigul intrece nemultumirile.”

Sursă: The Guardian 

Citeşte mai multe despre:

confesiuni intime
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati